Muškarci feministi?

Admin | 2. novembar 2021.

Muškarci feministi?

Najčešće kada pričamo o feminizmu, zamišljamo ženu koja pod svetlom sjajnih reflektora sadašnjice uz zviždanje, negodovanje, možda i aplauz, pa i pokoje “Bravo!” iskazuje želju da poseduje ista prava kao i suprotan pol, međutim šta ako jedan muškarac iz publike odluči da se popne na binu, te pruži podršku ženi iskazivanjem razumevanja. Stvarnost ili san? Odgovor je, vrlo realna stvarnost.

Judžin Hang, počeo je da se bori i bavi sa idejom kakav je odnos sveta prema jednoj devojčici, devojci i ženi kada je dobio ćerku. U želji da obezbedi svojoj devojčici zdravu i pravednu okolinu, shvatio je da je njegov zadatak da usreći još devojčica pružajući im srce ispunjeno razumevanjem i toplo utočište gde će se gajiti ljubav prema onome što jesmo-ŽENE.

Judžin je otvorio svoj blog “Azijski ćale feminista”, koji koristi za otvoreno pružanje podrške svakoj osobi ženskog pola, pruža mesto utehe, saosećanja i osnaživanja samopouzdanja devojčicama, devojkama i ženama, ali isto tako poručuje i svim muškarcima  da je apsolutna istina da je žena manje plaćena za isti posao u odnosu na muškarca, da je žena neretko seksualno zlostavljana, pa i ucenjena od strane muškarca itd. i da ovaj problem dele i muškarci i žene, te se nada da će na ovaj način, polu, kome i sam pripada probuditi svest i savest, da je ženi potrebna podrška, razumevanje i osećaj sigurnosti, a isto tako da je u prirodi muškarca da zaštiti slabiji pol i pruži sigurnost, a ne da budi strah i osećaj potlačenosti.   

Da su to naprosto samo ženski problemi, bili bi odavno rešeni.”

Judžin Hang

Judžin Hang, deklarisan kao feminista je primer muškarca koji je shvatio cilj feminizma, shvativši cilj istog dao je formulu i rešenje sa jasnom porukom. Svaki muškarac je deo ovog problema, ali svaki muškarac treba da bude i deo rešenja. Judžin Hang je preispitao lične zakone, mišljenja i zaključke, pa kao proizvod kognitivne funkcije, uvideo je značaj jedinstvenosti u problemu 21. veka. 

Autorka: Branka Radaković

partneri
partneri
partneri
partneri
partneri
partneri
partneri
partneri