Susret Novosadske ženske inicijative i Aktiva žena Orhideja Ostojićevo na projektu Kreativa – Ženskih ruku delo

Admin | 14. septembar 2022.

Susret Novosadske ženske inicijative i Aktiva žena Orhideja Ostojićevo na projektu Kreativa – Ženskih ruku delo

Novosadska ženska inicijativa je poslednjeg vikenda u avgustu imala priliku da bude partner na delu aktivnosti u okviru projekta ,,Kreativa – ženskih ruku delo’’, udruženja Aktiv žena Orhideja iz Ostojićeva. Glavni ciljevi ove organizacije su zalaganje za zaštitu prava žena, zatim edukacije i druženja putem seminara, tribina, radionica, ekskurzija i kurseva, u cilju sticanja novih znanja, podsticanja ženskog stvaralaštva i očuvanja kulturno-umetničke tradicije i nasleđa kroz izradu ručnih radova, uz učešće na izložbama i humanitarnim akcijama.

Naša Miljana Krilović, ujedno i osnivačica Retro Soul Paper Art, sprovela je edukaciju za 30 žena u Banstolu u oblasti očuvanja tradicionalnih vrednosti, konkretno starih zanata, rukotvorina i domaće radinosti, što je i tema celokupnog projekta. Miljana je svoje bogato iskustvo u kreiranju ukrasnih predmeta od papira prenela na učesnice koje sada imaju znanje i veštinu da se i same oprobaju u ovom poslu, pa i da svoje maštovite zamisli sprovedu u delo.

One su pozitivnim primerom sada ohrabrene da stečena znanja usmere na pokretanje i razvoj sopstvenog biznisa, kako bi doprinele poboljšanju finansijske situacije u svojoj porodici i osetile se korisnima. Pored toga, tokom ove opuštajuće aktivnosti, razmenile su kontakte za koje smo sigurni da će ih održati.

Hvala vam, divne žene! Bila nam je velika čast da budemo deo ovog projekta i nadamo se saradnji i u budućnosti!

Autorka: Aleksandra Jovanović

partneri
partneri
partneri
partneri
partneri
partneri
partneri
partneri